Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι ενθουσιώδεις συζητήσεις για τον ρόλο των υδροπλάνων στη δυτική Ελλάδα

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ
23 Σεπτεμβρίου 2024 / 18:32

Συνάντηση όπου εξετάστηκε η συμβολή των υδροπλάνων στην ενίσχυση των γρήγορων μεταφορών από/προς τη Δυτική Ελλάδα και την Ιταλία.

ΠΥΡΓΟΣ. (ΗΛΕΙΑΣ). Μπορεί στην Κέρκυρα τα δρομολόγια των υδροπλάνων όλο να ανακοινώνεται πως ξεκινούν κι όλο στο ξεκίνημα να μένουν όμως η προοπτική διασύνδεσης δήμων Ελλάδας και Ιταλίας με υδροπλάνα συζητήθηκε στο 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία. Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προσκλήσεις στη νέα χιλιετία».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε η συνάντηση όπου εξετάστηκε η συμβολή των υδροπλάνων στην ενίσχυση των γρήγορων μεταφορών από/προς τη Δυτική Ελλάδα και την Ιταλία, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων που θα περιλαμβάνουν υδροπλάνα ως μέσο μεταφοράς και αναψυχής μέσω εναέριων περιηγήσεων πάνω από αξιοθέατα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολακόπουλος,ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο Διευθυντής Ανάπτυξης  οτης Hellenic Seaplanes, κ. Ποντογιάννης, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής Ευστάθιος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, ο Προέδρος του ΕλληνοϊταλικουΕπιμελητήριου κ. Τσαμίχας Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοιταλικου Επιμελητήριου, κ. Βαμβακάρης Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Crotona Vincenzo Voce, o Δήμαρχος Ciro' Marina, ο Andrea Aprigliano (Αντιδημαρχος Οικονομικών Θεμάτων) και ο Δήμαρχος Squilace, Vincenzo Zofrea.

Το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προσκλήσεις στη νέα χιλιετία», διοργανώνεται στο  πλαίσιο των αδελφοποιήσεων μεταξύ του Δήμου Crotone με τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, του Δήμου Πύργου Ηλείας και Δήμου Squillatse και τέλος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμο Cira Marino, η Αμφικτυονία “Επειών Γη” , η οποία  απαρτίζεται από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ανδραβίδας -Κυλλήνης, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων.