Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραβεία & δώρα στα δημοτικά σχολεία που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ανακύκλωσης (video-photo gallery)

Ανακύκλωση
10 Ιουνίου 2020 / 11:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τέσσερα δημοτικά σχολεία που ήρθαν πρώτα στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Followgreen του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, απένειμε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Τα τέσσερα δημοτικά σχολεία που ήρθαν πρώτα στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Followgreen του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, απένειμε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Η τελετή έγινε στο αίθριο του Μαρασλείου, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη, της εντεταλμένης για την Παιδεία συμβούλου Μαρίας Ζερβού και φυσικά τους εκπροσώπους των βραβευόμενων σχολείων.
Τα σχολεία μαζί με τους επαίνους τους, κέρδισαν και δώρα, όπως ηλεκτρονικό και άλλο εξοπλισμό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο εκπαιδευτικό τους έργο. 
Τα σχολεία που βραβεύθηκαν:
1ο: Δημοτικό Σχολείο Άφρας
2ο: Δημοτικό Σχολείο Γουβιών
3ο: Πέμπτο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας
4ο: Δημοτικό Σχολείο Σιναράδων


Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

Η Δήμαρχος χαιρέτησε την προσπάθεια των μαθητών και σημείωσε πως οι στόχοι για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων γίνονται ολοένα και υψηλότεροι. Σήμερα, είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες παιδιών, γονιών και καθηγητών, της σχολικής κοινότητας. Είμαστε εδώ για να  τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ξεκίνησε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Followgreen, το οποίο επιβραβεύει τους πολίτες για την ανακύκλωση. Η αποδοχή της καινοτόμου πρωτοβουλίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων είναι πολύ μεγάλη, καθώς κατάφερε σε διάστημα 10 μηνών, να ξεπεράσει τα 700 και πλέον ενεργά μέλη, ενώ και οι τοπικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν αισθητά στο κάλεσμα του Δήμου. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στο πρόγραμμα 71 επιχειρήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 120 αγορές με εξαργύρωση πόντων επιβράβευσης της πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι τόσο οι μαθητές όσο και γονείς από τα 23 σχολεία που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα ανακύκλωσαν πάνω από 10.000 κουτάκια αλουμινίου. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος από το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», Ειρήνη Τοπουζίδου “κάθε φορά που ανακυκλώνουμε ένα κουτάκι αλουμινίου εξοικονομούμε 95% ενέργεια σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή. Όμως, αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ότι τα παιδιά υιοθετούν την ανακύκλωση ως συνήθεια. Μαθαίνουν, από το σχολείο, ότι μια μικρή πράξη της καθημερινότητας μας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για το περιβάλλον, αλλά και το μέλλον του πλανήτη μας.”