Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση της εντεταλμένης Μαρίας Ζερβού για τη μετακίνηση του σχολικού φύλακα του σχολείου Ποταμού

Μαρία Ζερβού
25 Οκτωβρίου 2023 / 16:41

«Η μετακίνηση του φύλακα στο 3ο - 4ο Γυμνάσιο είναι επιβεβλημένη - Η πρότασή μας για δεύτερο σχολικό τροχονόμο, δεν έγινε αποδεκτή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δημοσιεύματα και παράσταση διαμαρτυρίας γονέων σχετικά με την μετακίνηση ενός σχολικού φύλακα από το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού στο 3ο – 4ο Γυμνάσιο, η υπεύθυνη Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μετακίνηση του σχολικού φύλακα από το σχολείο του Ποταμού είναι καθ’ όλα νόμιμη και η σχετική απόφαση ελήφθη από τις υπηρεσίες του Δήμου μας προκειμένου να καλυφθεί η αντικειμενική και επείγουσα ανάγκη ύπαρξης φύλακα στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο.

Το 3ο και 4ο Γυμνάσιο, όπως είναι γνωστό, γειτνιάζει με τις Φυλακές και το Δικαστικό Μέγαρο ενώ έχουν καταγραφεί - ακόμη και εισαγγελικώς – έκνομες ενέργειες οι οποίες θέτουν εν δυνάμει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία αυτά. Η ανάγκη κάλυψης της κενής θέσης σχολικού φύλακα στο συγκεκριμένο σχολείο είναι επιτακτική.

Από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμενοι την θέληση των γονέων και διδασκόντων στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ποταμού, προτείναμε την τοποθέτηση ενός επιπλέον σχολικού τροχονόμου για την υποβοήθηση του έργου της προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών με ασφάλεια από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Ωστόσο, παρότι από το Σύλλογο Γονέων αυτή μας η πρόταση έγινε αρχικά δεκτή, κατόπιν, άλλαξαν γνώμη και δεν αποδέχονται αυτή τη λύση.  

Είναι κατανοητό το αίτημα των γονιών του σχολείου Ποταμού, είναι όμως επιβεβλημένη από τα ουσιαστικά δεδομένα επικινδυνότητας η ανάγκη άμεσης τοποθέτησης σχολικού φύλακα στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο. Και αυτό πράξαμε τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική μετακίνηση των σχολικών φυλάκων του ΕΠΑΛ και του Μουσικού Σχολείου, αυτή αποτελεί τυπική διαδικασία που απορρέει από αίτημα λόγω αντικειμενικής ανάγκης συγκεκριμένου υπαλλήλου τα οποία η υπηρεσία Παιδείας υποχρεούνται εκ του νόμου να αποδεχτεί.

Παραμένουμε στη διάθεση όλων των γονέων για την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν στην εκπαιδευτική μας κοινότητα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και συντασσόμαστε μαζί τους στην διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τη φύλαξη και όχι μόνον, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.»

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ