Μητσοτάκης, Βούκσιτς: Άσε κάτω την... Λωζάνη, Ταγίπ!

Μητσοτάκης, Βούκσιτς: Άσε κάτω την... Λωζάνη, Ταγίπ!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη στη Σερβία. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας, T. Nikolic, τον πρωθυπουργό της χώρας, A. Vucic και τον Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίο.

29
Νοεμβρίου / 2016

Συναντήθηκε, επίσης, με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, κ. Vucic, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό της Σερβίας για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Εκτιμώ ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών. Υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένων και των μεγεθών των δύο οικονομιών. 
Η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα. 
Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τις ανησυχίες μας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Recep Tayyip Erdogan, για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Συμφωνήσαμε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή. Συνολικά, εκτιμώ ότι είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση».