Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ERDOGAN
20 Σεπτεμβρίου 2023 / 20:04
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και οι δύο άντρες συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, ο οποίος είχε καθοριστεί στην συνάντηση που είχαν οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπ. Εξωτερικών των δύο χωρών.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και οι δύο άντρες συμφώνησαν  στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, ο οποίος είχε καθοριστεί στην συνάντηση που είχαν οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι Γεραπετρίτης και Φιντάν, είχαν συμφωνήσει για το επόμενο διάστημα, να πραγματοποιηθούν οι εξής συναντήσεις:

  1. 8 Σεπτεμβρίου: Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Erdogan στη Νέα Υόρκη
  2. 16 Οκτωβρίου: πολιτικός διάλογος (σε επίπεδο υφυπουργών)
  3. Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης  (Νοέμβριο)
  4. Προώθηση Θετικής ατζέντας (τουρισμός, εμπόριο, ναυτιλία, κλιματική κρίση)
  5. Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη (& Δεκεμβρίου)

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της στη Μεσόγειο και συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνεχίσουν τη συνεργασία και τον συντονισμό για να προωθήσουν τον συμφωνημένο οδικό χάρτη.

ΦΩΤΟ@primeminister.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.