Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαψεύδει ο Γκίκας τη διάψευση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
07 Ιουνίου 2024 / 20:20
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Με ανάρτησή του στα σόσιαλ ο βουλευτής περιγράφει τα όσα συνέβησαν έξω από το Δημαρχείο, υποστηρίζοντας ότι ο Καθολικός Εφημέριος του Ντουόμο ήταν παρών στην συνομιλία της συνταξιούχου με τον πρωθυπουργό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΣΤ. ΓΚΙΚΑ). Σε σχέση με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίον συνόδευα, εξερχόμενος του Ιστορικού Δημαρχείου είχε σύντομη συνομιλία με τον π. Μάριο εφημέριο του DUOMO, όταν η συγκεκριμένη κυρία τους προσέγγισε και απευθυνόμενη προς τον π. Μάριο είπε:

«Σεβασμιώτατε, μπορώ να μιλήσω με τον κ. Πρωθυπουργό;» με τον π. Μάριο να απαντά: «γιατί ρωτάτε εμένα;»

Ακολούθησε η συζήτηση με την εν λόγω κυρία, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι δεν έχει βοηθηθεί από την Εκκλησία, γεγονός που διέψευσε με την ανακοίνωσή της η Καθολική Αρχιεπισκοπή, η οποία αντίθετα επιβεβαιώνει ότι «….η συµπολίτισσά µας που εµφανίζεται στα επίµαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής µας…».

Συνεπώς είναι απόλυτα λογικό ο κ. Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1- ανακαλώντας στη μνήμη του το περιστατικό - να αναφερθεί σε παρουσία Αρχιεπισκόπου και όχι Εφημέριου, αφού είναι αδύνατον να γνωρίζει τα θεσμικά πρόσωπα της κάθε τοπικής κοινωνίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.