Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο στην πλατεία Ανουντσιάτα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
11 Οκτωβρίου 2021 / 16:10

Στέλνουμε μήνυμα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν περνάνε στον κλάδο μας, στους χώρους δουλειάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ανουντσιάτα, διοργανώνει αύριο, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ.ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, οι εγκληματικές φασιστικές – ναζιστικές συμμορίες, προσπαθούν να βγουν από τα λαγούμια τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να εξαπολύουν επιθέσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι γίνονται έτσι το καλύτερο τσιράκι των εργοδοτών και όποιων άλλων τους δίνουν τις εντολές.
 
«Με την κάλυψη της αστυνομίας, του Υπουργείου Παιδείας, ορισμένων διευθυντών σχολείων, έχουν ανενόχλητη δράση και προσπαθούν να μολύνουν τα μυαλά της νεολαίας μας, των παιδιών μας.
 
Καταδικάζουμε την στάση της κυβέρνησης που πάει να στήσει ένα σκηνικό εξίσωσης των ναζιστικών συμμοριών και των επιθέσεων των παρακρατικών με τους αγώνες των πρωτοπόρων φοιτητών και μαθητών, με τη συνδικαλιστική δράση και πάλη για παιδεία αντάξια των ονείρων τους.
 
Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες. Στέλνουμε μήνυμα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν περνάνε στον κλάδο μας, στους χώρους δουλειάς, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες σάπιες ιδέες και πρακτικές. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε όσους δίνουν άλλοθι στο αυγό του φιδιού.
 
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση - διαμαρτυρία την Τρίτη 12 Οκτώβρη στην πλατεία Ανουντσιάτα στις 6:30μ.μ
 
 Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά,
στα σχολεία και τις σχολές!
 
Έξω από τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς!