Στη Χάγη Ελλάδα και Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες

Στη Χάγη Ελλάδα και Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες

Νίκος Δένδιας (αριστερά) και Έντι Ράμα συναντήθηκαν στα Τίρανα, όπου έκλιεσε η συμφωνία για προσφυγή των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών

Στο Διεθνές Διακστήριο συμφώνησαν να προσφύγουν οι δύο χώρες προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών τους - Η συμφωνία επετεύχθη στο πλαίσιο της συνάντησης του Έλληνα ΥΠ.ΕΞ., Νίκου Δένδια με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα

20
Οκτωβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Εντι Ράμα.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι «έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως δεν έχει υπάρξει συνυποσχετικό, που συνεπάγεται γραπτή δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών. Μόχλο πίεσης προς τα Τίρανα, εκτιμάται ότι αποτελεί το ζήτημα της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. 


με πληροφορίες από Kathimerini.gr