Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανησυχία στο Νοσοκομείο από τη διαχείριση του κρούσματος κορωνοϊού

Νοσοκομείο Κέρκυρας
30 Μαρτίου 2020 / 19:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερωτήματα και ανησυχία έχουν δημιουργηθεί στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Κέρκυρας, μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου θετικού στον κορωνοϊό περιστατικού.

Ο 62χρονος άνδρας νοσηλεύθηκε με βαριά πνευμονία στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου από την Παρασκευή έως την Κυριακή, όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων γύρισαν δυστυχώς θετικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων που είναι Νοσοκομείο αναφοράς. 

Σήμερα έγινε γνωστό, από πηγές του Νοσοκομείου, ότι τέσσερα συνολικά άτομα του προσωπικού (τρεις νοσηλεύτριες και μια σεκιούριτι) μπήκαν σε καραντίνα, ενώ ελήφθη επίχρισμα για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις (τεστ COVID-19).
Το γεγονός διέψευσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Start tv, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι απλώς πήραν ρεπό και έδωσαν επίχρισμα για παν ενδεχόμενο.

Το σωματείο των εργαζομένων υποστηρίζει ότι ακολουθείται μεν το πρωτόκολλο διαχείρισης, αλλά βάσει οδηγιών του ίδιου του ΕΟΔΥ, αυτό έχει χαλαρώσει αρκετά σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς - και λόγω έλλειψης υλικών-  οπότε ένας τραυματιοφορέας π.χ. μπορεί να μεταφέρει έναν ασθενή φορώντας απλώς μια χειρουργική μάσκα και γαντια. 

Όπως έλεγαν στο enimerosi.com, πηγές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝΚ, κανείς δεν παρουσιάζει συμπτώματα ασθένειας και ακολουθήθηκε κανονικά το πρωτόκολλο διαχείρισης και οι ενδεδειγμένες διαδικασίες. Ωστόσο  σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, υπάρχει ανησυχία στους εργαζομένους και η υπηρεσία οφείλει να ελέγξει κάθε περίπτωση. Επιπλέον θα ζητηθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τις περαιτέρω ενέργειες.