Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτή είναι η εικόνα της Λαϊκής Αγοράς στην Κέρκυρα σήμερα (photos)

Λαϊκή Αγορά
23 Μαρτίου 2020 / 13:36

Αυστηρότερα μέτρα προστασίας, αλλά λίγος κόσμος στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Κέρκυρας, η οποία μετά το «λουκέτο» του περασμένου Σαββάτου άνοιξε ξανά τις πύλες της...

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αυξημένα μέτρα προστασίας, μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ πωλητών και καταναλωτών, αλλά και επισημάνσεις για απολύμανση χεριών κατά την είσοδο στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς, μπορούσε να δει κανείς το πρωί της Δευτέρας (23/3) στη Λαϊκή Αγορά της Κέρκυρας.





Η Λαϊκή στην Κέρκυρα άνοιξε σήμερα, όπως συμβαίνει σε όλη την επικράτεια και αφού υπήρξε και η απαραίτητη συνάντηση του Σωματείου Επαγγελματιών Λαϊκής Αγοράς Κέρκυρας με την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ωστόσο, ήταν εμφανώς αυξημένα.





Κορδέλες, οι οποίες δεν επιτρέπουν στον κόσμο να προσεγγίζει τον πάγκο με τα προϊόντα προκειμένου να διαλέξει -όπως παραδοσιακά γίνεται στις λαϊκές αγορές- μόνος του αυτά που θα ψωνίσει, υπάρχουν μπροστά από κάθε κατάστημα. Αν ωστόσο, κάποιος θέλει να δει απο κοντά τα προϊόντα, οι καταστηματάρχες τον «εξοπλίζουν» με γάντια μιας χρήσης.







Στα αξιοσημειώτα, το «ταψάκι», μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να απολυμάνει τα παπούτσια του μπαίνοντας (ή βγαίνοντας) στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Κέρκυρας και βρίσκεται στην πύλη της πλευράς της τάφρου του φρουρίου. Εκεί -μπροστά από τα ψαράδικα- βρίσκεται επίσης και τραπεζάκι με απολυμαντικό χεριών και μαντηλάκια, απόδειξη ότι υπάρχουν επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και τηρούν όλα όσα προβλέπονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.







Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ο κόσμος, ο οποίος επέλεξε να επισκεφθεί τη Λαϊκή Αγορά της Κέρκυρας, δεν ήταν πολύς. Τουλάχιστον την ώρα που βρέθηκε εκεί ο φωτογραφικός φακός του enimerosi.com, γύρω στις 10;00 το πρωί. Κάπως έτσι δικαιολογείται προφανώς και αυτό που υπογράμμισε το Σωματείο Επαγγελματιών Λαϊκής Αγοράς Κέρκυρας στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, Σπύρο Μωραΐτη, περί μείωσης του τζίρου που «αγγίζει» ακόμα και το 70% λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό.