Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτά όλα τα καταστήματα της Λαϊκής Αγοράς από Δευτέρα

Λαϊκή Αγορά
21 Μαρτίου 2020 / 19:59

Αυτή την απόφαση πήρε απόψε (21/3) η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, μετά τη σημερινή συνάντηση του Σωματείου Λαϊκής Αγοράς Κέρκυρας με τον εντεταλμένο σύμβουλο Σπύρο Μωραΐτη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανοιχτά θα είναι τελικά όλα τα καταστήματα στη Λαϊκή Αγορά της Κέρκυρας από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου, καθώς απόψε (21/3) η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου αποδέχθηκε το αίτημα του Σωματείου Λαϊκής Αγοράς Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί, το Σωματείο είχε συνάντηση με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα εμπορίου, Σπύρο Μωραΐτη, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν είναι λογικό να μένουν ανοιχτά τα super markets και να μη συμβαίνει το ίδιο με τα καταστήματα της Λαϊκής Αγοράς, από τη στιγμή μάλιστα, που τηρούνται όλα όσα προβλέπονται στις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το enimerosi.com επικοινώνησε απόψε με τον Σπύρο Μωραΐτη, ο οποίος υπογράμμισε πως:

«Η λαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα της, η δημοτική αρχή είχε εξαρχής σκοπό την αναβάθμιση της. Αυτη τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ξεπεράσουμε την κρίση του κορωνοϊού. Στη συζήτηση που είχαμε σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους του Σωματείου, διαπιστώσαμε πως έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα και ευελπιστούμε να συνεχίσουν...»

Ως εκ τούτου, μετά την απόφαση της Δημάρχου, Μερόπης Υδραίου, από μεθαύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου, η Λαϊκή, η οποία σήμερα, Σάββατο 21/3 έμεινε κλειστή, θα λειτουργήσει κανονικά, με όλα τα καταστήματά της ανοιχτά (με αυστηροτερα μέτρα ασφαλείας ωστόσο) εξυπηρετώντας το καταναλωτικό κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ.

Αυτό που μένει να δούμε είναι τη «διαφορετική» -προς το καλύτερο- εικόνα, για την οποία έκανε λόγο ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Σπύρος Μωραΐτης.

ρεπορτάζ:  Βαγγέλης Καποδίστριας
επιμέλεια:  Αντώνης Άγας