Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιφερειάρχης: Kλειστή η πόρτα μας για τον Πιτσιόρλα

Ερημίτης
13 Ιουνίου 2016 / 14:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η πόρτα της περιφέρειας είναι κλειστή για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, δεν θέλουμε καμιά σχέση με όλους αυτούς που λειτουργούν ως real estate για τη δημόσια περιουσία», δήλωσε από τον Άγιο Στέφανο Σινιών ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ξεπουλήματος του Ερημίτη που διοργάνωσε ο σύλλογος «Ερημίτης Πλούς» το πρωί της Κυριακής.

Ο Θ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι  απέναντι στις πολιτικές που προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  και σε όσους εκφράζουν τις πολιτικές αυτές, τονίζοντας ότι η επιλογή της περιφέρειας είναι να προστατευτεί με κάθε μέσο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έκανε ειδική αναφορά και στο ναυτικό οχυρό του Αγίου Στεφάνου, το οποίο όπως είπε, «μεταφέρεται σε άλλο τυφλό σημείο, την ώρα που στην Αλβανία αναπτύσσεται ένας περίεργος εθνικισμός ενώ  στις απέναντι ακτές λειτουργεί και Τουρκική ναυτική βάση. «Το ναυτικό οχυρό της περιοχής  έχει διαχρονικά κυρίαρχο ρόλο στα στενά  σε μια περιοχή που εξακολουθεί να έχει προβλήματα», είπε ο Θ. Γαλιατσάτος και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εθνικιστές και δεν στηρίζουμε τέτοιες λογικές αλλά θα πρέπει να τα  λάβουμε όλα υπόψιν μας».    
Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επίσης υπογράμμισε ότι «η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο εάν ο κόσμος συσπειρωθεί γύρω από την  προστασία της δημόσιας περιουσίας  και πρότεινε την δημιουργία ενός συλλογικού κινήματος των φορέων της Κέρκυρας που θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές καταπάτησης και ξεπουλήματος της δημόσιας γης».

Στην εκδήλωση του συλλόγου «Ερημίτης Πλους»  παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή, Γ. Φοντάνας και Δ. Στραβοράβδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Γιάννης Κουλούρης, Σπυριδούλα Αγγουράκη και Μαρίνα Μοσχάτ, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ραιδεστινός.