Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερημίτης: Ολοκληρώθηκαν οι γεωτεχνικές έρευνες της NCH

Ερημίτης
27 Οκτωβρίου 2017 / 12:35
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο τελικό στάδιο αδειοδότησης προχωρά το Kassiopi Project στην περιοχή του Ερημίτη

Μπορεί ο Δήμος Κέρκυρας να προχώρησε σε άσκηση νέων ένδικων μέσων για τα δημοτικά κοινόχρηστα μονοπάτια και το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας να απαγόρευσε προσωρινά τις εργασίες μέχρι να συζητηθεί η αίτηση στις 20/11, ωστόσο η επενδύτρια εταιρεία στο μεσοδιάστημα πραγματοποίησε τις γεωτεχνικές εργασίες και σήμερα, ο εκπρόσωπός της στην Κέρκυρα Θεόδωρος Παγκράτης, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωσή τους: «Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, στο σύνολό τους, με απόλυτη επιτυχία, οι γεωτεχνικές έρευνες της εταιρείας μας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την τελική αδειοδότηση του έργου " Kassiopi Project" προϋπολογισμού 120.000.000 €.
Πλέον, το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αδειοδότησής του.
Να ευχαριστήσω εκ μέρους της εταιρείας όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή των Γεωτεχνικών Ερευνών και ειδικότερα, την εταιρεία που ανέλαβε τις γεωτεχνικές έρευνες, τον τοπικό εργολάβο, ο οποίος ανέλαβε τις χωματουργικές εργασίες, την τοπική εταιρεία φύλαξης η οποία είχε την ευθύνη φύλαξης των μηχανημάτων, αλλά και πρόληψης πιθανών ατυχημάτων κατά την εκτέλεση των εργασιών, τον Διοικητή του ΝΑΣΚΕ, Πλωτάρχη, κο Κών/νο Πετρούλια, την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κα Δ. Ρηγάκου και τον Αρχαιολόγο κο Α. Αλέξη, και φυσικά τους νομικούς συμβούλους και δικηγόρους της εταιρείας μας και του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι διαφύλαξαν τα δικαιώματα της Εταιρείας μας και του Ελληνικού Δημοσίου κατά την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών».
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.