Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής «Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά - Κερκυραία και Ευρωπαία»

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας
05 Φεβρουαρίου 2020 / 09:25
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Πινακοθήκη

Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων διοργανώνει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η ζωγράφος Αγλαΐα Παπά - Κερκυραία και Ευρωπαία». Η έκθεση ζωγραφικής διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου διασυνοριακής συνεργασίας με τίτλο «Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» (RyTHM). Εταίροι του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας από την Ελλάδα και ο Δήμος Φοινικαίων από την Αλβανία. Η οργάνωση της έκθεσης αποτελεί συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, καθώς τα έργα ανήκουν στη συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
Η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει την πορεία της ζωγράφου, Αγλαΐας Παπά, από τα χρόνια της μαθητείας της κοντά στον Κωνσταντίνο Παρθένη και τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, μέχρι την ωριμότητά της. Μέσα από προσωπογραφίες, γυμνά, τοπία και ανθογραφίες, ξεδιπλώνεται το ταλέντο, η ευαισθησία της γυναικείας ματιάς, η αφομοίωση των σύγχρονών της τάσεων στη ζωγραφική αλλά και η ευρωπαϊκή εμπειρία της Παπά, καθώς οι αναζητήσεις της δεν περιορίστηκαν μόνο στον Ελλαδικό χώρο.
• Χώρος έκθεσης: Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού), Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου), Κέρκυρα.
• Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 7:00 μ.μ.
• Διάρκεια Έκθεσης: Έως 12 Μαρτίου 2020
• Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 10:00 - 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά)
• Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Παπασωτηρίου - Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης.
Είσοδος Δωρεάν
Το έργο «Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» (RyTHM)
χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IPA CBC Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.