Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα, Βενετία, Τρεβίζο: Φρούρια που ενώνουν στα ίχνη της Γαληνοτάτης

Marco Polo System
08 Σεπτεμβρίου 2018 / 18:56

ΒΕΝΕΤΙΑ. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Τρεβίζο (αναγεννησιακή πόλη κοντά στη Βενετία, με πληθυσμό 85 χιλ. κατοίκους)

μεταξύ του Δημάρχου Mario Conte, του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου και του Γενικού Διαχειριστή του Ευρωπαϊκού Ομίλου Marco Polo System της Βενετίας Pietrangelo Pettenò.
 
Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκαν οι προοπτικές μίας συνεργασίας που να βασίζεται στην βενετσιάνικη πολιτιστική κληρονομιά, με έμφαση στα φρούρια και στις οχυρώσεις ως εργαλείο  ανάπτυξης, καθώς και η δυνατότητα ευρύτερης μελλοντικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Δικτύου «Ευρωπαϊκός Δρόμος Μεταξιού (European Silk Road)», εστιάζοντας στο βιώσιμο τουρισμό. Τρεβίζο και Κέρκυρα συνδέονται με βαθείς ιστορικούς δεσμούς, όπως τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Fra Giocondo, ο οποίος σχεδίασε τα τείχη που περικυκλώνουν την Βορειοιταλική πόλη έχοντας μελετήσει τα φρούρια της Κέρκυρας.


 
Καθώς υπάρχει ήδη άριστη συνεργασία μεταξύ Κέρκυρας και του Ευρωπαϊκού Ομίλου “Marco Polo System”, αποφασίστηκε η συνέχισή της με τη φιλοξενία στην πόλη της περιοδικής έκθεσης με θέμα «Φρούρια που Ενώνουν», που θα εγκαινιαστεί συγχρόνως με το επόμενο Corfu Tourism Forum, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό, καθώς ξεκίνησε από την Λουμπλιάνα, συνεχίστηκε στην Βενετία και στην Φεράρα, ενώ στην Ελλάδα θα ταξιδέψει μέχρι την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα πριν συνεχίσει το ταξίδι της για άλλους μεσογειακούς προορισμούς. Οι δυο δήμαρχοι συμφώνησαν εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί τρόπος να συμμετάσχει και το Τρεβίζο. Η Κέρκυρα, λόγω των Φρουρίων της, αποτελεί θεμελιώδες σημείο για ένα τέτοιο γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.