Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτιά για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
29 Απριλίου 2017 / 10:07

Με την ιδιότητα του υποψηφίου διδάκτορα του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο συνεργάτης της Ενημέρωσης Μάκης Μαρτίνης, συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο νέων μουσικολόγων

«X Jornadas de Jóvenes Musicólogos. Musicologies d’ ahir i de demà: musicologies d’ avui» που πραγματοποιήθηκε στην Καταλονία της Ισπανίας, το διάστημα 20-22 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Απριλίου, εκεί αναγνώστηκε στην αγγλική γλώσσα επιστημονική ανακοίνωσή του, με θέμα «Η γέννηση και η ανάπτυξη της ελληνικής εθνικής μουσικής σχολής», στη συνεδρία περί δόμησης εθνικής μουσικής, στο πλαίσιο του θεματικού τομέα «Ιστορική Μουσικολογία».

Το εν λόγω συνέδριο αποτέλεσε συνδιοργάνωση τμημάτων μουσικών σπουδών τεσσάρων διαφορετικών ισπανικών πανεπιστημίων. Η συμμετοχή του Μ. Μαρτίνη και κατ’ επέκταση του ΤΜΣ, ήταν και η μοναδική εκπροσώπηση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας σε ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν νέοι μουσικολόγοι από διάφορες χώρες του κόσμου, καλύπτοντας διάφορες ενότητες της μουσικολογικής έρευνας. Κατά συνέπεια, απετέλεσε μια πρώτης τάξεως προβολή και στο εξωτερικό, της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα στο Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής.