Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλίες του Τμ. Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου στο κλείσιμο του ακαδημαϊκού έτους

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
11 Ιουνίου 2024 / 12:43
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Οι συναυλίες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουνίου, όπου την τιμητική τους θα έχουν οι φοιτητές της Τάξης Μονωδίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δύο συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν τΙς προηγούμενες ημέρες το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο οδεύει προς το τέλος του για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, εν όψει και της θερινής εξεταστικής περιόδου.

Την αρχή έκαναν το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου τα Σύνολα Χάλκινων Πνευστών του Τμήματος, με τη συναυλία που έδωσαν στον προαύλιο χώρο του Φλαγγίνειου Πολιτιστικού Κέντρου στον Ανεμόμυλο. Πιο συγκεκριμένα, το Σύνολο Τρομπονιών και το Brass Ensemble, αμφότερα αποτελούμενα από φοιτητές του Τμήματος, παρουσίασαν έργα των Gustav Holst, Clair W. Johnson, Angel Gregorio Viloldo, Ernst Thilo Kalke, Arthur Benjamin, Λεωνίδα Ραφαήλοβιτς, Σπύρου Καίσαρη, Σπύρου Μαυρόπουλου και Σπύρου Κατσούρη,  υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Ρέγγη και του Σπύρου Ρουβά.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανεμόμυλου.

Η συνέχεια δόθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου στην Ιόνιο Ακαδημία, με την καθιερωμένη συναυλία της Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών σε συνεργασία με τη Τάξη Μονωδίας (υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ρόζα Πουλημένου). Στη συναυλία παρουσιάστηκε το εμβληματικό έργο του Gioachino Rossini "Petite Μesse Solennelle" ("Μικρή επίσημη Λειτουργία"), 160 χρόνια μετά την πρεμιέρα του (το 1864 στο Παρίσι, στην αρχική της εκδοχή που είχε ολοκληρωθεί την προηγούμενη χρονιά).

Διεύθυναν οι φοιτητές της Κατεύθυνσης Εκτέλεσης Διεύθυνση Μικτής – Επαγγελματικής Χορωδίας (υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Κτιστάκης) Ιωάννα Αργυροπούλου, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, Πέννυ Σελαλμαζίδου, Αλκίνοος Παπαγιανέλλης, Φίλιππος Μπουμπάρας, Δώρα Κολίτση και Ανδρέας Γκούσης. Ως soloists συμμετείχαν η σοπράνο Ιρίνα Γκορμπατένκο σοπράνο, η άλτο Ελισσώ Ντάβλη, ο τενόρος Λευτέρης Καλπακτσίδης και ο βαρύτονος Σωτήρης Τριάντης. Συνόδευσαν οι διδάσκουσες του Τμήματος, Δήμητρα Κοκκινοπούλου και Έλλη Γλαρού, στο πιάνο και στο αρμόνιο, αντίστοιχα.

Οι συναυλίες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουνίου, όπου την τιμητική τους θα έχουν οι φοιτητές της Τάξης Μονωδίας. Για τις συναυλίες αυτές θα υπάρξει ξεχωριστή αναφορά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στις 30 Ιουνίου το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη θα αναχωρήσει για την Σερβία, όπου τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα συμμετάσχει σε συναυλίες και άλλες ακαδημαικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus.

 

 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».