Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία βραβεία για το Φωνητικό Σύνολο του ΤΜΣ στην Σερβία!

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
09 Ιουλίου 2024 / 11:36
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Αποτελούμενο από 43 φοιτητές και φοιτήτριες του Τ.Μ.Σ., υπό τη διεύθυνση του επίκουρου καθηγητή Δημήτρη Κτιστάκη, το Φωνητικό Σύνολο συμμετείχε στο 29ο Διεθνές Διαγωνιστικό Χορωδιακό Φεστιβάλ "Sparkling Voices" που διεξήχθη εκεί, κατά το τετραήμερο 4-7 Ιουλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με απόλυτη επιτυχία και σημαντικές διακρίσεις ολοκληρώθηκε η παρουσία του Φωνητικού Συνόλου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Τ.Μ.Σ.) του Ιονίου Πανεπιστημίου στην πόλη Nis της Σερβίας. Αποτελούμενο από 43 φοιτητές και φοιτήτριες του Τ.Μ.Σ., υπό τη διεύθυνση του επίκουρου καθηγητή Δημήτρη Κτιστάκη, το Φωνητικό Σύνολο συμμετείχε στο 29ο Διεθνές Διαγωνιστικό Χορωδιακό Φεστιβάλ "Sparkling Voices" που διεξήχθη εκεί, κατά το τετραήμερο 4-7 Ιουλίου.

Στο εν λόγω Φεστιβάλ το Φωνητικό Σύνολο απέσπασε τα εξής τρία βραβεία: "καλύτερης απόδοσης κοσμικής μουσικής", "καλύτερη απόδοση μουσικής folklore" και "καλύτερου soloist" (Ευαγγελία Λυρίτη).

Κατά την παραμονή τους στη σερβική πόλη τα μέλη του συνόλου συμμετείχαν και σε μια σειρά ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Faculty of Arts του εκεί Πανεπιστημίου.

Επίσης, συμπράττοντας με τη συμφωνική ορχήστρα και τη χορωδία του Πανεπιστημίου της Nis, έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για το άνοιγμα και το κλείσιμο του Φεστιβάλ που επίσης πραγματοποιήθηκε εκεί. Πιο συγκεκριμένα στο opening gala παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από σπουδαία οπερατικά έργα, ενώ στην τελετή λήξης παρουσιάστηκε ελληνικό και σερβικό χορωδιακό ρεπερτόριο, υπό τη διεύθυνση των φοιτητών της Ειδίκευσης Διεύθυνσης Χορωδίας του Τ.Μ.Σ., Χριστίνας Τέλι και Αλκίνοου Παπαγιανέλλης.

Συνολικά, η παρουσία του Φωνητικού Συνόλου του Τ.Μ.Σ. στην Σερβία διήρκησε από τις 30 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου, ενταγμένη στο Πρόγραμμα Erasmus+, στο πλαίσιο της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας.

Είχε προηγηθεί (το διάστημα 22-26 Ιουνίου) η επιτυχής διεξαγωγή στην Κέρκυρα της 14ης Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Χορωδίας που πραγματοποιήθηκε διαπανεπιστημιακά ως μια συνδιοργάνωση του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Προσκεκλημένος διδάσκων ήταν φέτος ο Βέλγος Καθηγητής και μαέστρος Luc Anthonis από το Βασιλικό Κονσερβατόριο της Αμβέρσας.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιστορική Μουσικολογία. Ανακοινώσεις του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά μουσικολογικού και ιστορικού περιεχομένου. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Κερκύρας και είναι υπεύθυνος του Αρχείου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».