Τρίτη 05.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: «Η υγεία στο νησί νοσεί»

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
01 Nov 2023 / 20:16

"Δεν θα αφήσουμε να περάσει η υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων."

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ). Η υγεία στο νησί νοσεί βαριά. Ο Κυβερνητικός βουλευτής ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ΜΑΦ για φροντίδα ασθενών που νοσηλεύτηκαν με εγκεφαλικά στο Νοσοκομείο, την στιγμή που υπάρχει μόνο ένας νευρολόγος κ με τη νευρολογική κλινική να μην υφίσταται αλλά να λειτουργεί στα πλαίσια της Παθολογικής κλινικής.!!

Η Παθολογική κλινική λειτουργεί με δύο γιατρούς και έναν εξωτερικό που κάνει κάποιες εφημερίες με μπλοκάκι, ενώ θα έπρεπε να είναι 7-8 ιατροί στην κλινική. Γιατροί εξουθενωνόμενοι από την υπερεφημέρευση κ την πληθώρα των περιστατικών. Νοσηλευτές αποκαμωμένοι κ κουρασμένοι εδώ και χρόνια. Ακτινολογικό τμήμα το οποίο λειτουργεί μόνο με δύο ιατρούς, οι οποίοι εννοείται δεν μπορούν να κάνουν ενεργείς εφημερίες και κάνουν μόνο ετοιμότητας. Γιατρός ακτινολόγος συμβεβλημένος από άλλο νομό, κάνει γνωματεύσεις στις αξονικές τομογραφίες εξ αποστάσεως. Επομένως η λειτουργία του ακτινολογικού δεν είναι αυτή που αρμόζει σε ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο που είναι το μοναδικό στο νησί . Μονάδα τεχνητού νεφρού χωρίς επάρκεια ιατρών. Τμήμα ημερήσιας νοσηλείας με έναν μόνο ογκολόγο. Ο κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι η λειτουργία της ΜΕΘ δεν θα διαταραχτεί από την απόσπαση μιας Παθολόγου για ένα μήνα σε απάντηση της επερώτησης βουλευτή της αντιπολίτευση που έθεσε θέμα ασφαλούς λειτουργίας της ΜΕΘ.

Γιατί ο Κυβερνητικός βουλευτής δεν καθησυχάζει τους πολίτες της Κέρκυρας για την λειτουργία ολοκλήρου του Νοσοκομείου?

Ας πάψουν πια οι εντυπώσεις …

Η υγεία νοσεί και χρειάζονται αξιοπρεπείς μισθοί και κίνητρα για να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρών. Άραγε αναρωτήθηκαν πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες να αντιμετωπίσουν έκτακτα αλλά και χρόνια περιστατικά??

Παλεύουμε για το δημόσιο χαρακτήρα του ΓΝΚ. Για ένα νοσοκομείο στελεχωμένο με υπηρεσίες όπως μας αξίζει.

Δεν θα αφήσουμε να περάσει η υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων."

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα