Παρασκευή 01.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Απαιτούμε άμεση καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου» (video)

Αλέκος Αυλωνίτης
31 Οκτωβρίου 2023 / 09:51

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς αρκέστηκε να αναφερθεί στις καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας

ΑΘΗΝΑ (ΑΛ.ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Οι τραγικές καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου απασχόλησαν τη Δευτέρα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Σύσσωμη η κοινωνία στα νησιά έχει ξεσηκωθεί εξαιτίας της άνευ προηγουμένου καθυστέρησης στην καταβολή των ποσών στους δικαιούχους από το δεύτερο εξάμηνο του 2022!

Μνημείο ασάφειας η απάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά, δεν δεσμεύτηκε σε κανένα χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομένων στους νησιώτες δικαιούχους.

Και παρά την επιμονή του Αλ. Αυλωνίτη για να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις, ο κ. Παππάς αρκέστηκε να αναφερθεί στις καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας, χρονοβόρων ελέγχων των αιτήσεων και στις διαδικασίες του Υπ. Οικονομικών.

«Δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της ερώτησής μου» αντέτεινε ο κ. Αυλωνίτης «και δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι για τα κάθε λογής pass βρίσκεται διαδικασίες για να τα θέσετε σε ισχύ, αλλά το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν μας λέτε πότε θα το καταβάλλετε, ούτε αν θα προσπαθήσετε να το επεκτείνετε».  

Υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία γιατί αποδεικνύεται η συστηματική απαξίωση του εμβληματικού μέτρου, του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που θέσπισε ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός, για την ενίσχυση των νησιωτών και των νησιωτικών επιχειρήσεων, από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δείτε εδώ την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης