Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλ. Αυλωνίτης στη Θεία Λειτουργία παρά το «εμπάργκο» του Μητροπολίτη Κέρκυρας

Αλέκος Αυλωνίτης
24 Μαρτίου 2024 / 11:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Μητροπολίτης είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο προσθέτοντας ότι «δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη Κέρκυρας παρέστη το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρος Αυλωνίτης, παρά την  εκδήλωση αποδοκιμασίας του Μητροπολίτη Νεκτάριου, προς τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Ο Μητροπολίτης είχε χαρακτηρίσει τη σταση των βουλευτών Αυλωνίτη και Μπιάγκη ως «βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα», κατηγορώντας τους πως «έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» με την ψήφο τους και «δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας».

Η στάση της Μητρόπολης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων πανελλαδικά, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως της ανακοίνωσης της Μητρόπολης. 

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Δήμου, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο Περιφερειακός Δειυθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ολίβια Καρδακάκη, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Φώντας Αλαμάνος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.