Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τη συμμετοχή του κεντρικού Δήμου το συνέδριο της MeDCruise στην Κέρκυρα

Medcruise
26 Μαΐου 2023 / 15:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το ετήσιο συνέδριο εκπροσώπων και φορέων διαχείρισης λιμένων κρουαζιέρας από τη Μεσόγειο, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-26 Μαΐου με διοργανωτή τον ΟΛΚΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο 62ο συνέδριο λιμένων κρουαζιέρας της MeD Cruise συμμετείχε ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων με συμμετοχή στις θεματικές συζητήσεις από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα.  

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται ετησίως με εκπροσώπους και φορείς διαχείρισης λιμένων κρουαζιέρας από ολόκληρη τη Μεσόγειο,  πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-26 Μαΐου με διοργανωτή τον ΟΛΚΕ, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, ο  Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πάνος Βαρούχας, μίλησε στους εκπροσώπους της παγκόσμιας κρουαζιέρας και σε διεθνείς εκπροσώπους του τύπου, συμμετέχοντας σε δύο θεματικά πάνελ, σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προορισμοί της κρουαζιέρας, καθώς και τους τρόπους πρόληψης η αντιμετώπισης τους.

Η 2η θεματική ενότητα που συζητήθηκε ήταν ο ρόλος που παίζουν τα media και η διαφήμιση στον κλάδο τόσο της κρουαζιέρας, όσο και για τους προορισμούς. Τονίστηκε επίσης ο σημαντικός ρόλος της Κέρκυρας και της συνεργασίας του κεντρικού Δήμου με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας καθώς η Κέρκυρα αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια που υποδέχεται κρουαζιερόπλοια αφήνοντας αφενός σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και αφετέρου επεκτείνοντας την τουριστική σεζόν στους 10 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δραστηριοποιούνται παγκοσμίως 15 εταιρίες κρουαζιέρας, με 17 διεθνείς γραμμές, ενώ η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση, καθώς διαθέτει 65 από τα 175 συνολικά λιμάνια προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως, εκ τον όποιον τα 57 είναι νησιωτικοί προορισμοί καθιστώντας τη χώρα μας ως βασικό προορισμό για τις εταιρίες της κρουαζιέρας τόσο στη Μεσόγειο όσο και παγκοσμίως.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.