Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιτέλους γυναικολογικός υπέρηχος στο Κέντρο Υγείας πόλης Κέρκυρας

Υπέρηχος
23 Μαΐου 2023 / 14:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Γυναικολογικός υπέρηχος με πόρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων - Σύντομα η παράδοση του εξοπλισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέλος μπαίνει σύντομα στην ταλαιπωρία ασθενών, με ένα άκρως απαραίτητο μηχάνημα για προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις, που θα εξοπλίσει το Κέντρο Υγείας Πόλης Κέρκυρας, το οποίο αδυνατούσε μέχρι σήμερα να παρέχει αυτήν την απλή αλλά αναγκαία εξέταση.

Όσες γυναίκες επιθυμούσαν να κάνουν κολπικό υπερηχογράφημα ήταν υποχρεωμένες είτε να περιμένουν έως και δυο μήνες για να εξεταστούν στο Νοσοκομείο, είτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Στο τέλος του 2022,  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέλαβε αίτημα για την προμήθεια του μηχανήματος από το Κ. Υ Πόλεως. 
Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας της πόλης της Κέρκυρας, Σοφία Μαυροπούλου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Η κ. Μαυροπούλου επισήμανε μάλιστα το ενδιαφέρον που έδειξε η Αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη, με την οποία ήταν σε συνεχή επαφή. Σε α’ φάση το αίτημα εγκρίθηκε και το μηχάνημα εντάχθηκε στον π/υ της ΠΙΝ για το 2023.

Σήμερα υπεγράφη στην έδρα της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΠΙΝ και της 6ης ΥΠΕ, από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα και τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, με την παρουσία της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Απασχόλησης & Κοινωνικής Συνοχής, Μελίτας Ανδριώτη και της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας της πόλης της Κέρκυρας, Σοφίας Μαυροπούλου.


 
Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια του υπερήχου, που θα εγκατασταθεί στο γυναικολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, ανέρχεται στις 23.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της οποίας να είναι υπεύθυνες να διενεργήσουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, του οποίου η κυριότητα -μετά την προμήθεια και παραλαβή του- θα περιέλθει αυτοδικαίως και αδαπάνως στο Κ.Υ. Κέρκυρας.
 




ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.