Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα διαμαρτυρία στο Κ.Υ Λευκίμμης από τη ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας

Κέντρο Υγείας Λευκίμμης
29 Nov 2023 / 14:03

Η κινητοποίηση κατέληξε στο Δημαρχείο και σε διαμαρτυρία για το πρόβλημα των απορριμμάτων

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Σε νέα διαμαρτυρία στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης προχώρησε σήμερα η δημοτική παράταξη ΛΑΣΥ Νότιας Κέρκυρας ζητώντας την συνολική αναβάθμισή του σε υποδομές, στελέχωση και εξοπλισμό για την καλύτερη παροχή φροντίδας υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας  που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στις 29 και 30 Νοεμβρίου ζητώντας μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με έμφαση στις προσλήψεις προσωπικού και τη χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο εβδομάδες περίπου, σφραγίστηκε η κύρια είσοδος του Κ. Υ. Λευμκίμμης, λόγω της επικινδυνότητας τους στεγάστρου. Το συμβάν αυτό ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του κτιρίου, το οποίο αν και έχει συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό για την ριζική ανακαίνιση και αναβάθμισή του, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ωστόσο ο διαγωνισμός ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κινητοποίηση κατέληξε στο Δημαρχείο και σε διαμαρτυρία για το πρόβλημα των απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Νότιας Κέρκυρας και ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Κουρτέση.  

Photos: FB/Σταμάτης Πελάης