Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα - Μία από τα ίδια! Με βανάκι μετέφεραν τραυματία στο Κ.Υ. Λευκίμμης

Κέντρο Υγείας Λευκίμμης
17 Nov 2023 / 10:52
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το μοναδικό ασθενοφόρο είχε αναχωρήσει πριν από λίγη ώρα με άλλο περιστατικό προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα ένα περιστατικό έλλειψης ασθενοφόρου σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν μοτοσυκλεστιστής που τραυματίστηκε σε τροχαίο στον Περιφερειακό Λευκίμμης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο το μόνο διαθέσιμο ασθενοφόρο είχε αναχωρήσει πριν από 20 λεπτά για τη μεταφορά άλλου περιστατικού στον Νοσοκομείο Κέρκυρας. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, αναγκαστικα βρέθηκε μια λύση "εκ των ενόντων" και τελικά ο τραυματίας του τροχαίου μεταφέρθηκε με ιδιωτικό βανάκι, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες τουλάχιστον, μέχρις ότου επιστρέψει το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.  

Σημειώνεται ότι σύμφωνα τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος βρέθηκε στην Κέρκυρα πρόσφατα για την άσκηση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, επίκειται μέσα στον Νοέμβρη η πολυαναμενόμενη προκήρυξη  για προσλήψεις προσωπικού.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης, μιλώντας στην "Ε" αναφέρει: «Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συναντήθηκε και συζήτησε με το Σωματείο. Μας ενημέρωσε ότι στην προκήρυξη προβλέπεται πρόσληψη 11 μονίμων για τη στελέχωση το τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας, καθώς επίσης και 5 επικουρικοί για όλο το νησί».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.