Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λίτσα Αλεξάκη: Θα παλέψουμε για να μείνει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή

ΜέΡΑ25
22 Μαΐου 2023 / 18:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η υποψήφια βουλευτής μιλά στην "Ε" για το απογοητευτικό ποσοστό του κόμματος και την επόμενη μέρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πικρός ήταν ο καφές της επόμενης μέρας για το ΜέΡΑ25, με τα τοπικά στελέχη του ψηφοδελτίου να αναζητούν τις αιτίες των χαμηλών επιδόσεων. «Είχαμε μια τελείως διαφορετική εικόνα» τονίζει στην "Ε" η Ευαγγελία (Λίτσα) Αλεξάκη, υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας και συν-συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία ήρθε πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας με 373 σταυρούς.

«Απορώ γιατί φοβήθηκε ο κόσμος, με τόσα προβλήματα που υπάρχουν: Τέμπη, καταστολή, ακρίβεια, 700 χιλ. πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο δυναμικά για το μεγάλο διακύβευμα που δεν είναι άλλο από το να μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή. Οι προτάσεις και οι θέσεις μας δεν αλλάζουν και δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε να ζήσει ο κόσμος με αξιοπρέπεια, να γλιτώσει από την ακρίβεια και τη φτωχοποίηση».

Χωρίς ηττοπάθεια

«Τώρα θα δοθεί μεγάλος αγώνας χωρίς ηττοπάθειες. Η φωνή του ΜέΡΑ25 πρέπει να υπάρχει στη Βουλή, για να υπάρχει αντιπολίτευση, η Δημοκρατία επιβάλλει πολυφωνία. Έχουμε να κάνουμε μεγάλη συζήτηση και αυτοκριτική για τα προβλήματα και για τα λάθη μας, αλλά ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Τώρα προέχει ο αγώνας και πιστεύουμε ότι αυτή η επίδοση μπορεί στις δεύτερες κάλπες να διορθωθεί, για μια καλύτερη ζωή, για τη Δημοκρατία».

Ανεξάρτητα πάντως από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, η Λίτσα Αλεξάκη τονίζει: «Ό,τι και να γίνει εγώ θα συνεχίσω στον αγώνα. Πάλι στους δρόμους θα είμαι, δεν καταθέτω τα όπλα!» 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.