Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά πρώτη δύναμη η παράταξη του Αντώνη Κουρσάρη στις εκλογές του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΕ
05 Ιουνίου 2024 / 09:33

Συνολικά 632 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από το νομό Κέρκυρας προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν χθες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και πάλι η παράταξη Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ) του απερχόμενου Προέδρου Αντώνη Κουρσάρη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας.

Συνολικά 632 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από το νομό Κέρκυρας προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν χθες, συμμετοχή ελαφρώς μειωμένη από τις αρχαιρεσίες του 2022, όπου τότε ψήφισαν 700 εκπαιδευτικοί.

Οι εκλογές διενεργήθηκαν σε τέσσερα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θιναλίων, στο Δημαρχείο Αργυράδων και στο  Δημοτικό Σχολείο Παξών.

Πρώτη η ΑΑΚ

Για το ΔΣ του ΣΕΠΕ Κέρκυρας η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ) έλαβε 247 ψήφους καταλαμβάνοντας τέσσερις έδρες, η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) 179 ψήφους και τρεις έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ(ΑΣΕ ΠΑΜΕ) 141 ψήφους και δυο έδρες και η ΔΗΣΥ 54 ψήφους, χωρίς να καταλαμβάνει έδρα.

 

Αντιπρόσωποι στη ΔΟΕ

Παράλληλα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο  ΣΕΠΕ Κέρκυρας, οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν και για την εκλογή αντιπροσώπων στην 93η γενική συνέλευση της ΔΟΕ. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΑΑΚ: 218 (2)

ΔΑΚΕ: 198 (2)

ΠΑΜΕ: 147 (2)

ΔΗΣΥ: 47 (-)

 

Συγκρότηση

Το νέο εννιαμελές ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα την ερχόμενη εβδομάδα. Η θητεία του είναι διετής.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ