Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογές ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Στις κάλπες σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

ΕΚΛΟΓΕΣ
04 Ιουνίου 2024 / 11:41

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν από τη 1 μ.μ. – 7 μ.μ. στα τέσσερα εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί στο νομό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι στα τέσσερα εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί στο νομό, με τις αρχαιρεσίες να ολοκληρώνονται στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση.

 

Τα εκλογικά τμήματα και οι παρατάξεις

Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα εξής Ε.Τ:

Για τα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας: Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Για τα σχολεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας: 1ο Δημοτικό Σχολείο Θιναλίων

Για τα σχολεία του Δήμου Νότιας Κέρκυρας: Δημαρχείο Αργυράδων

Για τα σχολεία του Δήμου Παξών: Δημοτικό Σχολείο Παξών

Την ψήφο των εκπαιδευτικών διεκδικούν τέσσερις παρατάξεις. Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ), η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) η Δημοκρατική Συνεργασία  (ΔΗΣΥ) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ (ΑΣΕ ΠΑΜΕ). Για την ψηφοφορία είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ψηφίζουν και για αντιπροσώπους

Παράλληλα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν και για την εκλογή αντιπροσώπων του Συλλόγου τους στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στην 93η γενική συνέλευση της ΔΟΕ. 

Το ΔΣ που θα προκύψει έχει εννιαμελή σύνθεση με διετή θητεία. Στις προηγούμενες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιουνίου 2022, πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί η  Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση. Το εκλογικό τους δικαίωμα είχαν ασκήσει τότε 700 περίπου εκπαιδευτικοί

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Από τις προηγούμενες εκλογές του 2022