Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Σπύρου στο ΠΕΔΥ Κέρκυρας

Άγγελος Σπύρου
17 Μαΐου 2023 / 18:42

"Είναι επιτακτική ανάγκη εμείς οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και θεσμικοί φορείς να πρωτοστατήσουμε για την θωράκιση της υγείας των κατοίκων της Κέρκυρας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ). Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Άγγελος Σπύρου επισκέφτηκε το ΠΕΔΥ μονάδα υγείας Κέρκυρας, συνοδευόμενος από το διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής κύριο Χρήστο Σκούρτη.

  Αφού ενημερώθηκε από την Διευθύντρια της μονάδας υγείας κυρία Μαυροπούλου Κορίνα δήλωσε τα εξής: «Στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχουν και επείγοντα περιστατικά που δε χρειάζονται νοσηλεία. Οι μονάδες υγείας είναι εύκολο να μετατραπούν άμεσα σε κέντρα 24ωρης εφημερίας αστικού τύπου με σκοπό την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου, που να στελεχώνονται από μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής όπως αναισθησιολόγοι, παθολόγοι, παιδίατροι, γενικοί ιατροί, ορθοπεδικοί, Ωρλ και  πνευμονολόγοι, καθώς και με ιατρούς δεύτερης γραμμής που να καλύπτουν εφημερίες ετοιμότητας. Ιδιώτες ιατροί επίσης να συμβάλουν  κάνοντας το οκτάωρο τους και να αμείβονται ως γενική εφημερία το γνωστό (locum).
 
 Είναι επιτακτική ανάγκη εμείς οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και θεσμικοί φορείς να πρωτοστατήσουμε για την θωράκιση της υγείας των κατοίκων της Κέρκυρας και να πείσουμε την πολιτεία να επιδείξει άμεσα την ανάλογη ευαισθησία, δεν έχουμε άλλα περιθώρια