Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ομιλία του Δ. Χαϊδόπουλου και την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου

Άγγελος Σπύρου
12 Φεβρουαρίου 2024 / 16:42

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ιόνιο Βουλή. Με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, ο γιατρός Μαιευτήρας/Γυναικολόγος Άγγελος Σπύρου, Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και εκπρόσωπος ΙΣΚ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, διοργάνωσε ομιλία από τον αν. Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας Δημήτρη Χαϊδόπουλο.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Ο Άγγελος Σπύρου σημειώνει: «Οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο.Η ελπίδα για θεραπεία έγινε πραγματικότητα, αλλά με τίμημα το υψηλό κόστος.

Η δύναμη ψυχής των ογκολογικών ασθενών όπως την διαπιστώνουμε μέσα απο τη δράση τους και τη καθημερινή επαφή μαζί τους είναι εμβληματική και υποκλινόμαστε με σεβασμό!
Μα μην υπάρχει υποκρισία αλλά έλεγχος παντού όταν για παράδειγμα θερίζει ο Καρκίνος, αλλά η χρήση συντηρητικών και επικίνδυνων ουσιών είναι καθημερινότητα στη τροφική μας αλυσίδα.

Το ίδιο ισχύει και με τη ζάχαρη, που υπάρχει σχεδόν στις περισσότερες τροφές.
Στρες, κάπνισμα και εξαντλητικά ωράρια εργασίας συμβάλουν αρνητικά στη ζωή μας. Άσκηση, μεσογειακή διατροφή και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συμβάλουν θετικά και μπορούν να μειώσουν στο ελάχιστο τα ποσοστά εμφάνισης νέων περιστατικών.
Τελος, είναι αυτονόητο το καθολικό δικαίωμα και ισότητα στη θεραπεία του καρκίνου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρακολούθησαν την ομιλία με την ενεργό συμμετοχή τους, με σχόλια και ερωτήσεις αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας».