Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Δημήτρης Μπιάγκης
12 Μαΐου 2023 / 14:43

Επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Επίσκεψη στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 ο υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, όπου είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Διευθυντή της υπηρεσίας, τον Κωνσταντίνο Τσουμάνη.
 
Ο υποψήφιος Βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, καθώς συνολικά διαθέτει οκτώ (8) υπαλλήλους που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο και την εποπτεία των επιχειρήσεων του Τουρισμού στην περιοχή της Κέρκυρας και της Λευκάδας. Ο κ. Τσουμάνης, ενημέρωσε διεξοδικά τον Δημήτρη Μπιάγκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού, τις νέες εξελίξεις και τα δεδομένα αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν, ώστε με όραμα και προοπτική να διαμορφωθεί ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο που θα δίνει έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 
 
«Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση με έναν άνθρωπο που για μια ολόκληρη ζωή υπηρετεί υποδειγματικά τα τουριστικά πράγματα, τον κ. Τσουμάνη. Τόσο η τελευταία συγγραφική του προσπάθεια, όσο και η στάση και ο ρόλος του διαχρονικά, επιτάσσουν να ακούσουμε την αγωνιώδη φωνή του για ενίσχυση των δεκατριών (13) Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού που αυτήν την στιγμή ασφυκτιούν κάτω από ένα γραφειοκρατικό κλοιό χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, τα μέσα, ακόμα και την απαραίτητη νομική κάλυψη που θα έπρεπε να διαθέτουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μπιάγκης και συνέχισε:«Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή στρατηγικής θεώρησης των πραγμάτων στον τουρισμό. Η ουσιαστική αποκέντρωση των υπηρεσιών με έμφαση στα σημεία όπου δραστηριοποιούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις, στο πεδίο κι όχι στα υπουργικά ανάκτορα των Αθηνών, η αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου, η ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών, ώστε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να αναβαθμίσουν το προϊόν μας, η δίκαιη κατανομή πόρων και ευκαιριών ιδιαίτερα στις οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τουριστικής μας βιομηχανίας, αλλά και η διαφορετική αντιμετώπιση από την Πολιτεία των τουριστικών περιοχών που υστερούν στις υποδομές, την ώρα που δέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε ετήσια βάση».