Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση για τις διαδικασίες POS στα μικρά νησιά του Ιονίου, ζητά ο Δ. Μπιάγκης

Δημήτρης Μπιάγκης
26 Φεβρουαρίου 2024 / 12:54

Στα νησιά αυτά υπάρχει δυσκολία μετακίνησης, λόγω μειωμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων, έλλειψη τραπεζικών υποκαταστημάτων, αλλά και τεχνικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ζήτημα της παράτασης διεκπεραίωσης διαδικασιών POS  για τα μικρά νησιά του Ιονίου έφερε στην Βουλή ο Δ. Μπιάγκης.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, εξετάζοντας και κατανοώντας το δίκαιο αίτημα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη-Υπεύθυνου Πολιτισμού και του Αντιπεριφερειάρχη Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών, Χρήστου Άνθη και Σπύρου Αργυρού,  έφερε στην Βουλή την ανάγκη παράτασης διεκπεραίωσης των διαδικασιών POS  για τους επαγγελματίες των μικρών νησιών του Ιονίου

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρει ότι: «Τα μικρά νησιά του Ιονίου: Παξοί, Κάλαμος, Καστός, Ιθάκη, Μεγανήσι, Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, με τη λήξη της προθεσμίας ενημέρωσης λογισμικού συναλλαγής μέσω POS, προκειμένου να είναι συνεπείς μέχρι τις 29-2-2024».

Το πρόβλημα, στα νησιά αυτά οφείλεται στη δυσκολία μετακίνησης των επαγγελματιών, λόγω μειωμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων, στην έλλειψη τραπεζικών υποκαταστημάτων σε αυτά, αλλά και στην έλλειψη τεχνικών ώστε μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα σύνδεσης των POS.

Για τους λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προβλεφθεί μια εύλογη παράταση των απαιτούμενων διαδικασιών για τα συγκεκριμένα νησιά, τα οποία λόγο μη υπαιτιότητας τους, δεν μπορούν  να ανταποκριθούν  στις ημερομηνίες που ορίζει ο Νόμος.