Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «καλλιτεχνικές δημιουργίες διατροφής»

διατροφή
03 Μαΐου 2023 / 13:20
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το μέσο με το οποίο θα διαγωνιστούν οι μαθητές από τα μετέχοντα σχολεία θα είναι ένα έργο με θέμα το παραπάνω μήνυμα, καταγράφοντας έως 3 υγιεινές συνταγές (αλμυρές η γλυκές).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα τέλη  Μαΐου 2023 η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με  την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι.Ν., θα διοργανώσει  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  με τίτλο «Καλλιτεχνικές Δημιουργίες Διατροφής», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολειών Κέρκυρας.

Η συμμετοχή των παιδιών σε διαγωνισμούς επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη και την πρόοδο τους. Αναπτύσσουν κοινωνικούς δεσμούς με άλλα παιδιά της ηλικίας τους καθώς έρχονται σε επαφή με συνομηλίκους του, ανταλλάσσονται απόψεις, γίνεται καταιγισμός ιδεών και καλλιεργείται η αλληλεγγύη και η ευγενής άμιλλα.
Το αντικείμενο του εν λόγω μαθητικού διαγωνισμού έχει ως μήνυμα :
Reduse Food waste: Βοηθήστε τον πλανήτη μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων.

Δισεκατομμύρια τόνοι βρώσιμων τροφίμων σπαταλούνται κάθε χρόνο, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στο κόσμο υποσιτίζονται. Πρόκειται για ένα κλιματικό και ανθρωπιστικό ζήτημα, το οποίο εκτείνεται σε όλη την αλυσίδα αξίας από την παραγωγή έως την μεταποίηση, το λιανικό εμπόριο και την ευρύτερη κατανάλωση.
Μόνο στην χώρα μας, κάθε χρόνο, τα νοικοκυριά πετούν πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους τροφίμων, τα μισά εκ των οποίων θα μπορούσαν να έχουν καταναλωθεί με ασφάλεια. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση στη σπατάλη τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα λοιπόν από συντονισμένες δράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις διάφορων εμπλεκόμενων φορέων με κύριο άξονα τα παιδιά, μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην μείωση σπατάλης τροφίμων.
Κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι, μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών, η εξοικείωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την μείωση  σπατάλης τροφίμων (reduce food waste), μέσω καλλιτεχνικής ενασχόλησης με το σημαντικό αυτό  μήνυμα:

«Μαγειρεύω με ό,τι περισσεύει»

Το μέσο με το οποίο θα διαγωνιστούν οι μαθητές από τα μετέχοντα σχολεία θα είναι ένα έργο με θέμα το παραπάνω μήνυμα, καταγράφοντας  έως 3 υγιεινές συνταγές (αλμυρές η γλυκές).
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας 2023, σε ειδική εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας θα δοθούν συνολικά τρία (3) βραβεία και έπαινοι συμμετοχής.
Πληροφορίες: [email protected]

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.