Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το προσωπικό του Νοσοκομείου για την απώλεια του νεογνού και τις διακομιδές: «Πάμε κι όπου βγει;»

Νεογνό
27 Απριλίου 2023 / 16:06
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Ρωτάμε αυτούς που υπόσχονταν (έστω) πτητικό μέσο με 24ωρη κάλυψη του νησιού»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αδιαφορία του κράτους απέναντι στις συνεχείς εκκλήσεις για ενα άρτιο σύστημα διακομιδών, καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου:
 
Πάμε και όπου βγεί ….
Είναι γνωστή από καιρό η τριτοκοσμική κατάσταση των διακομιδών στη Κέρκυρα.
Διακομιδές σε καρότσα, ασθενείς που κάνουν βόλτα στη μισή Ελλάδα με ελικόπτερο πριν φτάσουν στο νοσοκομείο προορισμού τους, ταχύπλοα πολιτών που μπορούν να ταξιδέψουν τη στιγμή που ο επίσημος κρατικός μηχανισμός αδυνατεί, καθυστερήσεις ή αδυναμία έγκαιρης προσέλευσης πτητικών μέσων, είναι καταστάσεις που έχουμε βιώσει κατ’ επανάληψη.

Τα προβλήματα αυτά έχουν αναλυθεί από την ΕΓΕΣΥΚ σε όλους τους αρμόδιους φορείς τόσο διεξοδικά που ακόμα και ένα εξάχρονο παιδί θα μπορούσε να τα καταλάβει (δημόσιες θέσεις και ανακοινώσεις, συνάντηση με την αναπλ. Υπουργό Κα Γκάγκα, τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο).

Όπως επίσης πολλαπλές υπήρξαν οι προτάσεις μας για πραγματικά οριστικές λύσεις που δεν είναι άλλες από τη δημιουργία μονάδας εμφραγμάτων και μονάδας νεογνών, δεχόμενοι ωστόσο ότι μέχρι την οριστική λύση θα πρέπει να υπάρχει ένα άρτιο σύστημα διακομιδών όχι μόνο για αποφυγή θανάτων αλλά και τη μείωση της βλάβης λόγω της πολύωρης αναμονής της διακομιδής.

Το μόνο που λάβαμε ήταν υποσχέσεις ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας – λες και το πρόβλημα αφορά τους γιατρούς και όχι τους πολίτες - ιδιαίτερα δε τη στιγμή που το νοσοκομείο προσπαθεί να σταθεί στα ποδιά του και να μη καταρρεύσει.

Αναγκαζόμαστε δυστυχώς να επανέλθουμε στο ίδιο θέμα με αφορμή τον τραγικό θάνατο βρέφους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιατρών και ρωτάμε αυτούς που υπόσχονταν (έστω) πτητικό μέσο με 24ωρη κάλυψη του νησιού…

Τι έχετε να πείτε (όχι σε μας) σε αυτή τη μητέρα που με την οκνηρότατα και την αδιαφορία σας στερήσατε από το παιδί της τη δυνατότητα έστω να παλέψει για τη ζωή του;

Αν πάρουμε παράδειγμα από τα Τέμπη προφανώς θα το θεωρήσετε και αυτό θυσία και ευκαιρία για επίλυση διαχρονικών προβλημάτων και προφανώς θα της ζητήσετε να βάλει κι εκείνη πλάτη για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου σας για αναδιάρθρωση του ΕΣΥ .
Εμείς απλώς της ζητάμε συγνώμη …

27/04/2023

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.