Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση «Εξαρχής» για ένταξη έργων Αποχέτευσης και Βιολογικών Κυνοπιαστών στο Ταμείο Ανάκαμψης

Πουλημένος
20 Απριλίου 2023 / 20:06

"Η ένταξη των νέων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση 6,2 εκατ. ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις αρτιότερης λειτουργίας του όλου συστήματος για το οποίο όμως, ο δρόμος προς την υλοποίηση θα είναι μακρύς και με πολλές δυσκολίες"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Τύπου «ΕΞΑΡΧΗΣ»). Από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΕΞΑΡΧΗΣ – Δύναμη Ευθύνης και Δημιουργίας», σχετικά με την αναγγελία ένταξης των έργων της Αποχέτευσης και του Βιολογικού των Κυνοπιαστών στο Ταμείο Ανάκαμψης, ανακοινώνονται τα εξής:
 
Με χαρά πληροφορούμαστε την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, των έργων αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου Κυνοπιαστών και Χρυσίδας, που λειτουργούν με κατασκευές περασμένων 10ετιών και είχαν εκτελεστεί με τα πενιχρά οικονομικά μέσα της εποχής τους.

Τα υφιστάμενα έργα, ωστόσο, έχουν από τότε απαλλάξει 3.000 περίπου κατοίκους της περιοχής από το αποχετευτικό πρόβλημα ενώ ο Βιολογικός Καθαρισμός των λυμάτων, ο πρώτος σε ΟΤΑ της Κέρκυρας (από το 1990), λειτουργεί με άριστα αποτελέσματα.

Η ένταξη των νέων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση 6,2 εκατ. ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις αρτιότερης λειτουργίας του όλου συστήματος για το οποίο όμως, ο δρόμος προς την υλοποίηση θα είναι μακρύς και με πολλές δυσκολίες.

Αν όλα πάνε καλά, τα έργα αυτά εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθούν και θα συμβασιοποιηθούν μέσα στην επόμενη δημοτική περίοδο και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΕΞΑΡΧΗΣ», με την γνώση και την μακρά εμπειρία των στελεχών της, εγγυάται την πλήρη εκτέλεση των προβλεπόμενων και με προσθήκη επιμέρους επεκτάσεων σε οικιστικές περιοχές του Αγ. Προκοπίου και της Χρυσίδας, που δεν καλύπτει η μελέτη.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον, την πράξη ένταξης των έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
              
Το Γραφείο Τύπου