Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τρίτη η πρώτη συνάντηση Πουλημένου -Υδραίου

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
26 Οκτωβρίου 2023 / 19:31

"Μιλώντας στους συνεργάτες του ο εκλεγμένος Δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα αιχμής, τα οποία εξετάζει από τώρα και προγραμματίζει η νέα δημοτική αρχή, για το πρώτο εξάμηνο της επόμενης δημοτικής περιόδου"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΞΑΡΧΗΣ). Τα 17 πρώτα βήματα για μια δημιουργική θητεία, με ΤΟΛΜΗ για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, παρουσίασε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ στους υποψηφίους (εκλεγμένους και μη) του συνδυασμού ΕΞΑΡΧΗΣ, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Angsana, στον Άγ. Στέφανο Μπενιτσών.

Ειδικότερα, μιλώντας στους συνεργάτες του ο εκλεγμένος Δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα αιχμής, τα οποία εξετάζει από τώρα και προγραμματίζει η νέα δημοτική αρχή, για το πρώτο εξάμηνο της επόμενης δημοτικής περιόδου.

Ανάμεσα σ’ αυτά κορυφαία θέση έχουν:

  • Η διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή στο πλαίσιο μιας κυκλικής οικονομίας που θα παρουσιαστεί, σε πλήρη ανάπτυξη, την ημέρα ορόσημο 5 Ιουνίου 2024, οπότε γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
  • Η επικαιροποίηση και έγκριση ενός νέου Κανονισμού Καθαριότητας, που με αποφασιστικότητα θα επιχειρηθεί η εφαρμογή του για έναν πιο καθαρό Δήμο, στην πόλη, στα προάστια, στα χωριά μας και στα Διαπόντια Νησιά.
  • Η κατάρτιση και έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) που θα προβλέπει εκτός των άλλων και γενναία ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας, την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας και τη δημιουργία αρκετών μόνιμων θέσεων εργασίας και για άλλες υπηρεσίες. Για όλες θα ζητηθεί η κάλυψη με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, και
  • Η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου με περιστολή των δαπανών στα απολύτως αναγκαία και εντατικοποίηση των προσπαθειών για αύξηση των εσόδων από πηγές που σήμερα διαφεύγουν. Παράλληλα, προβλέπεται η ενίσχυση των μηχανισμών αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των πόρων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ακολούθησαν, σε εξαιρετικό κλίμα, ερωτήσεις από πολλούς συμμετέχοντες και απαντήσεις από πλευράς του Δημάρχου.          

Η πρώτη συνάντηση Στ. Πουλημένου- Μ. Υδραίου

Για την προσεχή Τρίτη 31 Οκτωβρίου ’23, στις 12 το μεσημέρι, στο Μαράσλειο, είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση της απερχόμενης Δημάρχου Μερόπης Υδραίου με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της νέας δημοτικής αρχής με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου με τα οποία, ειδικά σ’ αυτήν, θα συζητηθεί το μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, παρόντων επίσης του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Σερεμέτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΦΩΤΟ@ΕΞΑΡΧΗΣ