Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πουλημένος- Καραγκούνης συναντήθηκαν στο Ιστορικό Δημαρχείο

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
20 Ιουλίου 2024 / 15:55

Κεντρικοί πυλώνες των επαφών αυτών, είναι η ρύθμιση του ωραρίου των εργαζομένων του τουρισμού και το ασφαλιστικό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση και με το δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων είχε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κ. Καραγκούνης, στο Ιστορικό Δημαρχείο, συνοδευόμενος και από τον Κ. Ζορμπά, περιφερειακό σύμβουλο και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας.

Κεντρικοί πυλώνες των επαφών αυτών, είναι η ρύθμιση του ωραρίου των εργαζομένων του τουρισμού και το ασφαλιστικό, όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός. Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο στοχεύει στην ενημέρωση για την ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, αλλά και για την εφαρμογή του μέτρου της έκτακτης βάρδιας. Επιπλέον δίνει έμφαση στο επίκαιρο ζήτημα της προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση, στις ακραίες συνθήκες καύσωνα που βιώνει η χώρα.

Εκτενώς συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού και η συνεπακόλουθη κάλυψη των θέσεων από αλλοδαπούς εργαζομένους, αλλά και οι συνθήκες στέγασής τους, που συχνά είναι ακατάλληλες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υφυπουργό για τα εξόχως πιεστικά προβλήματα της Κέρκυρας, εκτός από τα εργασιακά  όπως τα ζητήματα της λειψυδρίας, των απορριμμάτων και του κυκλοφοριακού που μεγιστοποιούνται από τα τεράστια φορτία της τουριστικής περιόδου, με επιπτώσεις τόσο στην κοινωνία, όσο και στην τουριστική οικονομία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ