Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην τελική ευθεία οι κρίσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία της Κέρκυρας

ΚΡΙΣΕΙΣ
07 Απριλίου 2023 / 09:39

Πριν τις 21 Απριλίου η ανακοίνωση της τοποθέτησής τους. Από τη Μ. Δευτέρα η υποβολή δήλωσης προτίμησης σχολείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ολοκλήρωση των κρίσεων που αφορά τους διευθυντές σχολείων στα δημοτικά, τα γυμνάσια και  τα λύκεια, καθώς σήμερα κυρώνονται και αναρτώνται στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες.
 
Οι υποψήφιοι διευθυντές έχουν δυο ημέρες περιθώριο να προβούν στη δήλωση προτίμησης των σχολικών μονάδων που τους ενδιαφέρουν. Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή από τις 8 το πρωί της Μ. Δευτέρας 10 Απριλίου μέχρι το βράδυ της Μ. Τρίτης (11.59 μ.μ.).
 
Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η επεξεργασία των δηλώσεων, και όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, οι τοποθετήσεις θα ανακοινωθούν πριν τις 21 Απριλίου.
 
Ωστόσο προκειμένου να αποφευχθεί αναστάτωση στον προγραμματισμό των σχολείων, οι νέοι διευθυντές θα αναλάβουν καθήκοντα μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η ανάληψη καθηκόντων θα γίνει στις 22 Ιουνίου, ενώ στα γυμνάσια και στα λύκεια στις 3 Ιουλίου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, η διαδικασία κύλησε ομαλά χωρίς να σημειωθούν προβλήματα. Όπως είπε, η  ανακοίνωση των τοποθετήσεων γίνεται σε εύλογο χρόνο, που δεν επηρεάζεται από το νόμο για τις υπηρεσιακές μεταβολές, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.
 

Το ενδιαφέρον

Για τις συνολικά 86 θέσεις που αφορούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατατέθηκαν 117 αιτήσεις, ενώ ειδικά εκείνες που υποβλήθηκαν από υποψηφίους για τις θέσεις διευθυντών στα γυμνάσια και στα λύκεια της Κέρκυρας ήταν σχεδόν οι διπλάσιες από τις διαθέσιμες θέσεις.

Ειδικότερα στην προκήρυξη της ΠΕ Κέρκυρας για την κάλυψη των 49 θέσεων που αφορούν σε τετραθέσια σχολεία και άνω γενικής και ειδικής αγωγής, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από 57 εκπαιδευτικούς. Σε ό,τι αφορά την ΔΕ Κέρκυρας για τις 37 θέσεις διευθυντών κατατέθηκαν 60 αιτήσεις.
 
Μετά από έξι χρόνια
 
Οι κρίσεις διενεργούνται έξι χρόνια μετά τις τελευταίες που έγιναν το 2017 και στη μάχη της διεκδίκησης έχουν ριχθεί τόσο νέα πρόσωπα που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην διοίκηση των σχολικών μονάδων αλλά και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν έως και σήμερα ως διευθυντές.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΝΗ