Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτική εκδήλωση από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στις Νυμφές

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
29 Μαρτίου 2023 / 11:09

Η δράση θα υλοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «2o Nymfes Waterfall Trail»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια εκπαιδευτική εκδήλωση που αφορά αυτή τη φορά μαθητές Δημοτικών σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας, διοργανώνει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νυμφών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «2o Nymfes Waterfall Trail», το οποίο θα υλοποιηθεί στις 1 και 2 Απριλίου 2023, στις Νυμφές

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου στις Νυμφές. Στόχος της εκπαιδευτικής εκδήλωσης, είναι, τα παιδιά να καλλιεργήσουν και να αποκτήσουν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης, μέσα από παιχνίδια και αφήγηση ιστοριών, αλλά και εργασίες απόκτησης γνώσεων και εξοικείωσης, μια νέα κουλτούρα για την υγιεινή διατροφή, για την προστασία του περιβάλλοντος και για τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειάς μας.

«Έχοντας ως κεντρικό άξονα τα παιδιά, τα οποία αποτελούν εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο, σκεφτήκαμε να δώσουμε μια νέα προσέγγιση στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα ιδιαίτερης διατροφικής αξίας προϊόντα της Ιόνιας Γης και όχι μόνο. Τα Ιόνια Νησιά δεν είναι μόνο τουρισμός. Έχουν μια πλούσια γκάμα παραδοσιακών προϊόντων, με ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητες. Προϊόντα που είναι τα ίχνη του παρελθόντος, στη σύγχρονη ζωή του τόπου μας, διότι σε αυτά αποτυπώνονται οι ιδιαίτερες φυσικές και πολιτισμικές συνθήκες της περιοχής μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΙΝ κ. Νικόλαος Μουζακίτης.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ