Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυριακή 21 Μαΐου οι εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Εκλογές
28 Μαρτίου 2023 / 11:21

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου

Την ημερομηνία των εκλογών, την 21η Μαΐου- αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
 
«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας, θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο προγραμματισμός αυτός είναι «απολυτά συνεπής προγραμματισμός με τις προβλέψεις του Συντάγματος».

«Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει» πρόσθεσε.

«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα» συνέχισε, εκτιμώντας πως «οι πολίτες θα κληθούν να κρίνουν την ετοιμότητα στη διαχείριση κρίσεων αλλά και την ειλικρίνια. Ο λαός θα ζυγίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά».
 
«Το σύνθημα μας από εδώ και στο εξής είναι: προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».