Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης» στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

VerdeTec
23 Μαρτίου 2023 / 14:36

Για τη πρωτοβουλία δημιουργίας της ιστοσελίδας recycle.corfu.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Για τις δράσεις του που αφορούν στο περιβάλλον βραβεύτηκε στα φετινά βραβεία «GREEK GREEN AWARDS 2023»  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας.  
Του απονεμήθηκε το βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης»,  στην κατηγορία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» στο πλαίσιο της έκθεσης Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde.Tec.

Ουσιαστικά επιβραβεύτηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να δημιουργήσει την ιστοσελίδα recycle.corfu.gr, που είναι ο  πρώτος δημοτικός ιστότοπος που αφορά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση.

Διαδικτυακός οδηγός

Το recycle.corfu.gr αποτελεί ουσιαστικά έναν εύχρηστο  διαδικτυακό οδηγό, ο οποίος βοηθάει τους δημότες ώστε να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων τους και κυρίως να μειώνουν καθοριστικά τις αστοχίες τους στο σημαντικό  στάδιο της «Διαλογής στη Πηγή».

Ταυτόχρονα τους ενημερώνει αποτελεσματικά και για τις διαθέσιμες λύσεις χωριστής συλλογής των ρευμάτων αποβλήτων που προσφέρονται ήδη εντός των ορίων του Δήμου.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Δήμος, recycle.corfu.gr είναι διαθέσιμη τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά και μέχρι σήμερα διαθέτει περισσότερες από 18.000 προβολές. 

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και Project Manager της τοπικής ομάδας του ICC –  «100 Ευφυών Πόλεων» Παναγιώτα Τζάννε. Στη δημιουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου, είχε ιδιαίτερη συμβολή ο επιστημονικός συνεργάτης Βίκτωρας Δημουλής.

Η Αντιδήμαρχος κ. Τζάνε, δήλωσε: «Ο Δήμος της εξωστρέφειας, που γίνεται πρότυπο περιβαλλοντικών δράσεων είναι εδώ.
Ο Δήμος που ήταν αρνητική είδηση για τις επιδόσεις του στην καθαριότητα και στο περιβάλλον ανήκει στο χθες. Προχωράμε μπροστά με σύγχρονες ψηφιακές λειτουργίες και μέσα στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Δήμων και πόλεων».