Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη Θεμιστοκλέους και Καρβέλη με τη Ρόδη Κράτσα (video)

Μάριος Θεμιστοκλέους
22 Μαρτίου 2023 / 12:30

Ανακαίνιση των τριών Κέντρων Υγείας, ανέγερση ιατρείου στον Αγ. Ματθαίο και προκήρυξη θέσης για το Κέντρο Υγείας Παξών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη είχαν το πρωί ο Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Τα δύο στελέχη βρίσκονται για ολοήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα, κατά την οποίαν υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας για την παραχώρηση οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση περιφερειακού ιατρείου στον Άγιο Ματθαίο. 

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επανέλαβε την εξαγγελία για ριζική ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Λευκίμμης, Αγ. Αθανασίου και Αγ. Μάρκου, με προϋπολογισμό σχεδόν 2 εκατ. το καθένα από το Ταμείο Ανάκαμψης. 



Στο Κέντρο Υγείας Παξών

Ο Γιάννης Καρβέλης ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη είναι στον αέρα η προκήρυξη μίας μόνιμης θέσης για το Κέντρο Υγείας Παξών. 

Μετά τη συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και ενημέρωση από τη νέα Διοικήτρια Μαντώ Εγγλεζοπούλου.

«Νομίζω ότι έχουν μπει πλέον σε μια ισορροπία τα θέματα της περιοχής και από την πλευρά μας, ως Υγειονομική Περιφέρεια και ως Υπουργείο Υγείας κάνουμε οτι είναι δυνατόν και με την προκήρυξη νέων θέσεων που είναι σε εξέλιξη και για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Νομίζω ότι τα ζητήματα της στελέχωσης, που αυτό κατά κύριο λόγο απασχολεί την τοπική κοινωνία, βαίνουν σε έναν καλύτερο δρόμο» ανέφερε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ. 

Safe tourism

«Κάναμε μια πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, ο Γενικός ήταν ήδη ενημερωμένος για τα τα θέματα της Υγείας στην Περιφεριφερειακή Ενότητα» ανέφερε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα. 

«Συζητήσαμε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας την προσάθεια να εντάξουμε στην τουριστική μας ταυτότητα και την ποιότητα και την επάρκεια των υπηρεσιών υγείας.

Το safe tourism περιλαμβάνει για εμάς, όχι μόνον την αντιμετώπιση του covid αλλά και την ενημέρωση των επισκεπτών μας για την παροχή των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας και στα άλλα νησιά του Ιονίου.

Επίσης συζητήσαμε με τον Γεν Γραμματέα για τις δυνατότητες που υπάρχουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού, να ενταχθεί σε όλο το πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και στην κατανομή του υπάρχοντος διαθέσιμου προσωπικού» κατέληξε η Περιφερειάρχης.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ