Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευση του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) του Ιονίου Πανεπιστημίου

Βράβευση
21 Μαρτίου 2023 / 17:01

Το βραβείο αφορούσε το επιστημονικό έργο και την καινοτομία στον τομέα της δακοπροστασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βραβείο για το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) στο διεθνές συνέδριο για τις «Σύγχρονες μορφές δακοπροστασίας των ελαιώνων», που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), παρέλαβε ο διευθυντής του εργαστηρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκος Αυλωνίτης. Το βραβείο αφορούσε το επιστημονικό έργο και την καινοτομία στον τομέα της δακοπροστασίας.

Το συνέδριο

Οι παρευρισκόμενοι ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων αλλά και παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω σε θέματα του ελαιώνα και των προβλημάτων που προκύπτουν από τον δάκο. Παρουσιάστηκαν επίσης αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που διεξάγονται στον συγκεκριμένο τομέα.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του CMODLab του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκος Αυλωνίτης παρουσίασε προηγούμενα και νέα αποτελέσματα σχετικά με την ηλεκτρονική δακοπαγίδα που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο καθώς και καινοτόμες μεθοδολογίες και εργαλεία που εδραιώνονται στην χρήση αυτής, τονίζοντας επίσης την υπάρχουσα συνεργασία με εταιρείες του χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του κ. Αυλωνίτη στο ΎπαιθροςTV