Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Χέρια ψηλά στον ουρανό»: Εικαστική σύνθεση του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας

Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας
14 Μαρτίου 2023 / 15:13

Μαθητές - κρατούμενοι και εκπαιδευτικοί, με την έμπνευση και καθοδήγηση του εικαστικού Τριαντάφυλλου Τρανού, συνέθεσαν εικαστική εγκατάσταση μέσα στο χώρο του σχολείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διήμερη εκπαιδευτική δράση στο Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας με τίτλο “Τέχνη και Επανένταξη” πραγματοποίησε η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής “Τριαντάφυλλος Τρανός - Απογράφημα / Inventory” του εικαστικού καλλιτέχνη και Διδάσκοντα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Τρανού.

Η δράση υλοποιήθηκε τις περιόδους έναρξης και λήξης της έκθεσης, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023, με τη φροντίδα της υπεύθυνης οργάνωσης Βάσως Καββαδία.

Μαθητές - κρατούμενοι και εκπαιδευτικοί, με την έμπνευση και καθοδήγηση του Τριαντάφυλλου Τρανού, συνέθεσαν εικαστική εγκατάσταση μέσα στο χώρο του σχολείου, η οποία θα κοσμεί την αίθουσα διδασκαλίας του Β΄κύκλου σπουδών για το προσεχές διάστημα.

Το εικαστικό έργο δημιουργήθηκε με τη χρήση μοτίβων σε χαρτί (αποτυπωμάτων παλάμης, γεωμετρικών σχημάτων και συμβόλων) δημιουργώντας ένα γλυπτό από ελαστικά σχοινιά και χαρτί, στο ύφος και πρότυπο των έργων που φιλοξενήθηκαν στην κεντρική αίθουσα της Πινακοθήκης του Δήμου.

Ο τίτλος που δόθηκε στο έργο είναι "Χέρια ψηλά στον ουρανό". Συμβολική μιας δέησης, παράκλησης, έκφρασης αγανάκτησης, προσευχής, ικεσίας, ανάτασης. 
Εκπέμποντας Τέχνη από το πιο κλειστό σύστημα κοινωνικής συμβίωσης στον τόπο μας.