Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας εντάχθηκε στο ΕRASMUS!

Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:25

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Κινητικότητας - Στόχος η βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών στην εκπαίδευση κρατουμένων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πολύμηνες και απαιτητικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών του σχολείου, το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας εντάχθηκε τελικά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Κινητικότητας KA122-ADU του ΕRASMUS+, με πρόταση που φέρει τίτλο "Whispers from Panopticon" (Ψίθυροι στον Πανόπτικον).

Το σχέδιο έχει στόχο την βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών στην εκπαίδευση κρατουμένων και προβλέπει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

• 2 ροές για παρακολούθηση εργασίας σε αντίστοιχα σχολεία σε Σκανδιναβικές χώρες
• 2 ροές για μαθήματα και κατάρτιση
• 2 προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες στο σχολείο μας για ανταλλαγή δοκιμασμένων εκπαιδευτικών πρακτικών στο πεδίο.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος στηρίχθηκε στην εμπειρία που μετάγγισε από το περσινό της εκπαιδευτικό ταξίδι στην Νορβηγία η επί έξι χρόνια εκπαιδευτικός του Σχολείου Νεκταρία Ιωάννου και η πρόταση έγινε τελικά δεκτή από το ΙΚΥ χάρη στην επιμονή και τις άοκνες προσπάθειες της Αλεξάνδρας Ρουβά, μέλους του Συλλόγου και ανεκτίμητης φίλης του σχολείου από τα πρώτα του βήματα.

Ύστερα από έξι χρόνια από την ίδρυσή του νέο διδακτικό προσωπικό αναλαμβάνει να συνεχίσει τη λειτουργία του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας. Οι αποχωρήσαντες εκπαιδευτικοί δίνουν τη σκυτάλη στους νέους συναδέλφους τους, με την βεβαιότητα ότι θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εμπειρίες των ταξιδιών του Προγράμματος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Κινητικότητας προς όφελος των μαθητών, μπολιάζοντας το δέντρο της γνώσης που ανθεί μέσα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κέρκυρας.