Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στη ΔΥΠΑ Κέρκυρας

Στ. Γκίκας
24 Φεβρουαρίου 2023 / 18:20

Ο Βουλευτής συνομίλησε με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, ενώ είχε ενδελεχή ενημέρωση από τον Προϊστάμενο Κώστα Αλεξάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ΔΥΠΑ Κέρκυρας (πρώην ΟΑΕΔ) επισκέφθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στ. Γκίκας όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στη ΔΥΠΑ Κέρκυρας:

«Τέλος Μαρτίου παραδίδεται ο Αποχετευτικός Αγωγός προς Σκάφωνα»
 
Τη ΔΥΠΑ Κέρκυρας (πρ. ΟΑΕΔ) επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Ο Βουλευτής συνομίλησε με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, ενώ είχε ενδελεχή ενημέρωση από τον Προϊστάμενο Κώστα Αλεξάκη για τα τρέχοντα προγράμματα και τα έργα της ΔΥΠΑ στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξάκης ενημέρωσε τον Στέφανο Γκίκα για την πορεία του έργου του αποχετευτικού αγωγού από τις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας προς Σκάφωνα. Όπως ανέφερε, οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά, ενώ ο αγωγός αναμένεται να παραδοθεί το τέλος Μαρτίου 2023. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, προχωρούν και τα έργα για τον βιολογικό του Σκάφωνα.

Ο Προϊστάμενος της ΔΥΠΑ Κέρκυρας ενημέρωσε επιπλέον τον Βουλευτή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής επιδομάτων ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ οι δικαιούχοι ξεπέρασαν τους 10.000.

Τέλος, ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στα τρία εν εξελίξει προγράμματα της ΔΥΠΑ. Πρόκειται για το μεγάλο πρόγραμμα «Δουλειά για σένα» που δημιουργεί 68.000 θέσεις εργασίας σε 6 υποπρογράμματά του. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους, σε νέους, σε γυναίκες, σε άτομα με αναπηρία και άλλες ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Χρηματοδοτείται με 490 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησαν το 2023 τα τρία υποπρογράμματα «Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες», το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους (25-45 ετών)» και «Πιλοτικά προγράμματα συνδυασμένων δράσεων (συμβουλευτικής, πιστοποιημένης κατάρτισης και απασχόλησης)».

Ο Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε επίσης για τον β’ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Η δράση διαρκεί 12 μήνες και προωθεί την αυταπασχόληση 1.500 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων. Η επιχορήγηση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την ψηφιακή οικονομία φτάνει τις 14.800 Ευρώ.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανέργους τρέχει επιπλέον το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών».

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον κ. Αλεξάκη για την αναλυτική ενημέρωση, ενώ εστίασε στην αποτελεσματική δουλειά της ΔΥΠΑ Κέρκυρας. Αναφέρθηκε στην σημαντική της συνεισφορά στην ολοκλήρωση του έργου των Εργατικών Κατοικιών που καρκινοβατούσε επί πολλά χρόνια. Η Διοίκηση της ΔΥΠΑ Κέρκυρας και οι υπάλληλοί της επωμίστηκαν επιπρόσθετο φόρτο εργασίας, προκειμένου να παραδοθούν τα σπίτια στους δικαιούχους τους εντός του νέου χρονοδιαγράμματος που έθεσε η ΔΥΠΑ.

Σημείωσε επίσης ότι η ΔΥΠΑ έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο αποτελεσματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ ο εκσυγχρονισμός της και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών έχει συμβάλλει καταλυτικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.