Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία Γκίκα- Ρηγάκου στο κωδωνοστάσιο του Αγίου Βαρβάρου στον Ποταμό

Στ. Γκίκας
04 Αυγούστου 2023 / 17:20

Προκειμένου να δουν από κοντά την πορεία των έργων που εκτελούνται

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ). Αυτοψία στο κωδωνοστάσιο του Αγίου Βαρβάρου στον Ποταμό πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας μαζί με την Έφορο Αρχαιοτήτων κα Τένια Ρηγάκου, παρόντος και του Εφημερίου του ιστορικού Ναού Πατέρα Γεωργίου, προκειμένου να δουν από κοντά την πορεία των έργων που εκτελούνται. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή ικριωμάτων στη νότια και δυτική όψη και μεταλλικής κατασκευής στη βόρεια όψη του κωδωνοστασίου, καθώς και κατασκευή ειδικής  «σκάφης» στη νότια, δυτική και βόρεια όψη σε ύψος 6 μ. από τη βάση του κωδωνοστασίου. Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 23.000 €.

Όσον αφορά στη Βενετσιάνικη Κρήνη στο Κομπίτσι, υπεγράφη από το Υπουργείο Πολιτισμού η σύμβαση με τον ανάδοχο, δέσμης μελετών για την αποκατάστασή της, ύψους 50.000 €.

Τέλος, το Υπουργείο Πολιτισμού, ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση 37.000 € για τις αναγκαίες παρεμβάσεις - επισκευές στο σύστημα πυροπροστασίας του Κάστρου της Κασσιώπης το οποίο είχε βανδαλιστεί.

Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Διδασκάλου για τις χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τις 110.000 € και αφορούν σε μνημεία της Κέρκυρας.

Προσπάθεια μας θα είναι στο προσεχές διάστημα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για την αποκατάσταση της Βενετσιάνικης Κρήνης στο Κομπίτσι, αλλά και για τις απαιτούμενες μικρές επισκευές συντήρησης στο καμπαναριό του Αγίου Βαρβάρου στον Ποταμό».

ΦΩΤΟ@ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ