Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

SAVE WATER: Οι μαθητές της Κέρκυρας μαθαίνουν για την προστασία και διαφύλαξη του πόσιμου νερού

SAVE WATER
15 Φεβρουαρίου 2023 / 17:14

Ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Μάγκος, μύησε τους μαθητές στο έργο και στις δυνατότητες που παρέχει το Τμήμα Πληροφορικής και τα Εργαστήριά του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας τη βιωματική εκδήλωση (atypical event) του έργου SAVE WATER στο “Αμφιθέατρο Ένα” του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να νιώσουν, έστω και για λίγο, φοιτητές και να ξεναγηθούν στον γοητευτικό κόσμο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Εμμανουήλ Μάγκος, μύησε τους μαθητές στο έργο και στις δυνατότητες που παρέχει το Τμήμα Πληροφορικής και τα Εργαστήρια του.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μοντελοποίησης Μάρκος Αυλωνίτης, ανάλυσε με απλά λόγια στα παιδιά τις δυνατότητες που δίνει η Πληροφορική στην προστασία των φυσικών μας πόρων και επισήμανε τα αποτελέσματα του έργου Save Water ενώ ο υποψήφιος διδάκτορας Ιωάννης Βλάχος αναφέρθηκε στα καινοτόμα εργαλεία παρακολούθησης και διαχείρισης του πόσιμου νερού από την πηγή έως τον τελικό καταναλωτή.

Στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν με χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου, η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο SAVEWATER εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Interreg IPA II Cross-Border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας.