Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του έργου Savewater

SAVE WATER
09 Αυγούστου 2023 / 12:40

Στο πλαίσιο του έργου, δημιουργήθηκε μια εφαρμογή για την καταγραφή βλαβών  και διαρροών στο δίκτυο υδροδότησης νερού γενικής χρήσης της ΔΕΥΑΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ευαισθητοποίηση του κοινού πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το SaveWater έχει ως στόχο την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και μεθοδολογιών στη διαχείριση του νερού γενικής χρήσης και μεθοδολογιών για την καλή πρακτική και βέλτιστη διαχείριση στις πιέσεις του υδροφόρου ορίζοντα για άρδευση και υδροδότηση.

Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που έλαβε χώρας στην πρώην νομαρχία, είχε ως θέμα την παρουσίαση στο κοινό, μιας εφαρμογής που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου και αφορά την καταγραφή βλαβών  και διαρροών στο δίκτυο υδροδότησης νερού γενικής χρήσης της ΔΕΥΑΚ.

Η εφαρμογή αυτή διευκολύνει την άμεση ενημερώση της βάσης δεδομένων της ΔΕΥΑΚ για καταγραφή των προβλημάτων που δηλώνονται και εξασφαλίζει την καταγραφή ιστορικών στοιχείων βλαβών για την καλύτερη εξαγωγή συμπερασμάτων για το δίκτυο. Με την εφαρμογή αυτή οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν το πρόβλημα που εντοπίζουν ώστε να επιδιορθωθεί καταγράφοντας την γεωπληροφορία που σημείου που χρειάζεται επιμέλεια.

Στο SaveWater συμμετέχουν οι: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνα, Περιφερειακό Συμβούλιο Κορυτσάς, Περιβαλλοντικό Κέντρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ΔΕΥΑ Κέρκυρας, ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, Επιτροπή Ερευνών Ιονίου Πανεπιστημίου, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Μηχανικών, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Έλεγχος Ρύπανσης, Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος και Επεξεργασίας Λυμάτων.

Το έργο "Βελτίωση της διαχείρισης και της υποδομής διάθεσης υδάτινων πόρων μέσω έξυπνων τεχνολογιών, πολιτικών και εργαλείων (SAVEWATER)", υλοποιείται στο πλαίσιο του "Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020" (InterregIPACBCProgrammeGreece- Albania 2014-2020) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.