Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η τεχνολογία στο επίκεντρο συνάντησης Στ. Πουλημένου με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου

Τμήμα Πληροφορικής
01 Nov 2023 / 09:31

Για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανάπτυξη καινοτομικών τεχνολογικών δράσεων που θα συμβάλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πουλημένος με αντιπροσωπεία καθηγητών του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής Εμμανουήλ Μάγκος, οι καθηγητές Γιάννης Καρύδης και Μάρκος Αυλωνίτης και ο δρ Μιχάλης Χονδρογιάννης, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Βραδής.

Οι καθηγητές, μέλη του Εργαστηρίου Δικτύων, Πολυμέσων και Ασφάλειας Συστημάτων  (ΝΜSLab), κατέθεσαν σειρά σκέψεων -προτάσεων χρηματοδότησης έργων και δράσεων με πόρους κυρίως από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Στη συζήτηση έγινε αναφορά σε διάφορες μορφές συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον Δήμο, ενώ το ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στο Άλσος των Φυλακών και στον λόφο του Γηροκομείου, χώρους τους οποίους σύντομα θα επισκεφτούν αντιπροσωπείες της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής και του Ιονίου Πανεπιστημίου.